Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Новини

Дата: від до Скинути
11 Квітня, 2024 р., 09:39
            Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається статтею 43 Конституцією України.  У зв’язку з введенням воєнного стану, для врегулювання трудових відносин в період його дії, прийнято Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», яким закріплено, що на період дії воєнного стану вводяться обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина передбачених, статтею  43 Конституції України. Частиною третьою статті 10 цього Закону визначено, що заробітна плата виплачується працівнику на умовах, визначених трудовим договором. Роботодавець повинен вживати всіх можливих заходів для забезпечення реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати.                  Але, роботодавець звільняється від відповідальності за порушення зобов’язання щодо строків оплати праці, якщо доведе, що це порушення сталося внаслідок ведення бойових дій або дії інших обставин непереборної сили. При цьому слід пам’ятати, що звільнення роботодавця від відповідальності за несвоєчасну оплату праці не звільняє його від обов’язку виплати заробітної плати. У разі неможливості своєчасної виплати заробітної плати внаслідок ведення бойові дії, строк виплати заробітної плати може бути відтермінований до моменту відновлення діяльності підприємства. Якщо, все ж таки, роботодавець заборгував працівнику заробітну плату з неповажних причин та ігнорує вимоги про її виплату, то працівник може вчинити наступні кроки для позитивного вирішення питання:                       - на підставі Закону України «Про звернення громадян» працівник має право на звернення до компетентних органів, а саме: до вищих органів управління (у разі наявності), місцевих військових адміністрацій, Урядового контактного центру Урядова гаряча лінія 1545, територіальних органів Держпраці, тощо.                       - з метою відновлення порушених трудових прав та остаточного вирішення питання стосовно ї стягнення заборгованої заробітної плати працівник має право звернутись з позовом до суду. На теперішній час, законодавство про працю зазнало важливих змін в порядку звернення громадян до суду у разі виникнення трудових спорів, зокрема, змінились строки таких звернень. Так, починаючи із 19.07.2022 року діє Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових  відносин» від 01.07.2022 № 2352-IX, відповідно до якого працівник може звернутися із заявою про виплату суми заборгованості із заробітної плати безпосередньо до суду в тримісячний строк з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права.
11 Квітня, 2024 р., 09:37
Африканська чума свиней (АЧС, Pestis Africana suum) – це заразне захворювання, деякі ознаки якого можуть розвиватися доволі швидко, але не завжди є специфічними для встановлення остаточного діагнозу. Це вірусне захворювання вражає домашніх та диких свиней. Вперше захворювання виявлено в 1903 р. в Африці. Збудник АЧС - це ДНК-вмісний вірус сферичної форми, що належить до родини Asfaviridae. Він дуже складний і проявляє значну генетичну мінливість. Вірус АЧС заражає клітини імунної системи та ініціює вироблення величезної кількості специфічних антитіл, які, на жаль, не здатні до повної нейтралізації збудника. Інкубаційний період може тривати від 3 до 15 діб. При гострому перебігу хвороби – 5-9 діб.
11 Квітня, 2024 р., 09:33
Зловмисники створюють телеграм-канали, де виманюють особисті та банківські дані пенсіонерів від імені державних закладів, при цьому використовують символіку цих установ.
11 Квітня, 2024 р., 09:31
Спортивне орієнтування можна не лише пробігати на своїх двох?
11 Квітня, 2024 р., 09:30
Це стосується і Порядку надання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України.
11 Квітня, 2024 р., 09:27
Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу звертає увагу мешканців Одеської області на збільшення випадків виникнення пожеж на відкритих територіях з початку 2024 року.
11 Квітня, 2024 р., 09:25
     Уряд вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки. Цей порядок затверджений постановою КМУ від 9 травня 2023 року № 462.
09 Квітня, 2024 р., 10:32
Цієї ночі російські терористичні війська вкотре спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» по південних регіонах.
09 Квітня, 2024 р., 10:20
Проєкт дозволить аграріям отримати доступ до ринку державних сільгоспземель через онлайн-аукціони. Це забезпечить ринкову вартість оренди, яка буде залежати від розташування, якості ґрунту та наявності інфраструктури, з початковою ціною в 12% від нормативної грошової оцінки угіддя.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь