Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

У сфері освіти Одещини, завдяки програми президента "Велике будівництво", у 2021 року, було відремонтоване 6 шкіл та 2 дитсадка.

Дата: 24.01.2022 14:59
Кількість переглядів: 227

«Програма Президента Володимира Зеленського «Велике Будівництво» – змінює підходи. Адже її основне завдання – завершувати об’єкти і вводити їх якісно в експлуатацію, а не залишати після себе довгобуди. Особливо що стосується будівництва нових та реконструкції діючих соціально важливих об’єктів. В пріоритеті, «Великого Будівництва» звичайно і сфера освіти» - повідомив на брифінгу представниками ЗМІ голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

У 2021 році, завдяки реалізації програми на мапі Одеської області з’явились 6 нових шкіл.

«Нове життя отримала сучасна школа в селі Ставрове Подільського району. Довгобуд з 13-річною історією нарешті завершено і введено в експлуатацію. Історія будівництва школи в Ставрове тягнулася ще з 2007 року! Через неякісну підготовку проєктно-кошторисної документації, постійну зміну підрядників та, зрештою, — замороження будівництва. Лише завдяки Програмі «Велике будівництво» школу почали відновлювати і з 2021 року 250 учнів вже навчаються у нових, сучасних та комфортних класах. На півдні області, в Ізмаїльському району, проведено капітальний ремонт Шевченківської загальноосвітньої школи №2. А на півночі області, в місті Балта, проведено реконструкцію будівлі Навчально-виховного комплексу "Балтська загальноосвітня школа №3 - колегіум", що три роки тому згоріла від удару блискавки» - сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

В місті Одеса, в рамках реалізації програми Президента Володимира Зеленського «Велике Будівництво», здійснено реконструкцію будівлі Одеської ЗОШ №33 з розміщенням Центру дитячої та юнацької творчості, капітальним ремонтом елементів благоустрою зі стадіоном. У 2021 році Одеська міська школа №41, на площі Мічуріна, завдяки «Великому Будівництву», знову відкрила свої двері для більш ніж двохсот дітей мікрорайону Більшовик. В освітньому закладі відремонтували та утеплили покрівлю, замінили внутрішні інженерні мережі. В будівлі школи провели термомодернізацію, а на території закладу здійснили благоустрій та облаштували спортивні майданчики. А в одеській школі №31, що на вулиці Гастело, 90-А, проведено капітальний ремонт будівлі.

«Продовжуючи підводити підсумки реалізації програми «Велике Будівництво» у сфері освіти відзначу, завдяки саме цій програмі в області з’явились і два нових дитячих садочки. Яскраві та інклюзивні інтер’єри, підвищена енергоефективність, безпека та грамотне оснащення меблями та обладнанням – все це дозволить подолати чисельні проблеми, які накопичувалися роками у секторі дошкільної освіти Одещини, а саме надасть право і можливість на формування ефективної системи забезпечення доступними освітніми послугами маленьких мешканців громад. Приклад тому, сучасний модернізований дитячий садочок №217 в Малиновському районі міста Одеса і новозбудувані прекрасні ясла-садок в селі Усатове» - повідомив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь