Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Новини

Дата: від до Скинути
18 Березня, 2024 р., 10:08
В Україні триває інформаційна кампанія ГО руху “Всі разом!” на підтримку сімейних цінностей.
18 Березня, 2024 р., 09:57
Щоб отримати допомогу, потрібно подати заявку через ДАР до 24 березня 2024 року.
18 Березня, 2024 р., 09:55
Ворог підступний і безжальний. А війна триває. І наша задача в цій війні - не дати ворогу захопити нові території, вибивати окупантів із захоплених земель.
18 Березня, 2024 р., 09:52
Проєкти співфінансування сприятимуть створенню організацій водокористувачів (ОВК), інноваціям у сфері гідротехнічної меліорації, заохоченню інвестицій у зрошення, розширенню прав і можливостей земле- та водокористувачів, шляхом впровадження сучасних технологій зрошення та осушення, закупівлі та встановлення енерго- та водозберігаючого обладнання та автоматизації зрошення. Це дозволить зменшити втрати зрошувальної води, зменшення енерговитрати та підвищити родючість ґрунту.
18 Березня, 2024 р., 09:48
За чинним законодавством сім’ям загиблих військовослужбовців, поліцейських та осіб рядового і начальницького складу, які загинули під час дії воєнного стану, або померли внаслідок поранення, отриманого у період дії воєнного стану під час захисту держави, виплачується одноразова грошова допомога (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень.
18 Березня, 2024 р., 09:46
На 9 пунктах пропуску в Одеській області, які перебувають на балансі Служби відновлення продовжуємо виконувати роботи з поліпшення їх стану в рамках робіт з поточного ремонту.
18 Березня, 2024 р., 09:45
У рамках співпраці з Національною службою здоров’я України Мінветеранів підготувало роз'яснення. Якщо ветерану чи ветеранці необхідне лікування у стаціонарі, то вся медична допомога для них має бути безоплатною в тій лікарні, яка має договір із НСЗУ. Зверніть увагу: всі необхідні ліки також повинні надаватися пацієнту безоплатно.
15 Березня, 2024 р., 10:35
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 року «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції створення та розвитку системи раннього втручання на період до 2026 року» та Плану роботи Регіональної консультативної ради з питань реалізації пілотного проєкту «Створення системи надання послуг раннього втручання» для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя» в  Одеській області на 2024 рік, просимо активізувати роботу стосовно інформування населення щодо надання послуги раннього втручання, зокрема за допомогою соціальної реклами, шляхом проведення роз’яснювальної роботи серед населення, через засоби масової інформації, тощо. Раннє втручання – це міждисциплінарна допомога сім’ям з дітьми від народження до 3-х повних років, у яких є порушення розвитку. Підтримка спрямована на покращення розвитку дитини та підвищення якості життя родини. Раннє втручання орієнтоване на дітей у перші роки їх життя, оскільки раннє виявлення біологічних та соціальних чинників ризику щодо порушення розвитку дитини дає можливість своєчасно почати інтенсивну допомогу в ранньому віці, коли розвиток дитини особливо піддається впливу. У цей період є найвищі шанси запобігти появі обмежень як у функціонуванні сім’ї, так і в фізичному та психосоціальному розвитку дитини. Раннє втручання включає: - Супровід сімей, які виховують малюків із порушенням розвитку - Підтримку родини в подоланні кризи - Допомогу родині у розвитку життєво необхідних умінь та навичок у дитини - Сприяння покращенню взаємодії малюка із членами родини та соціуму Для кого раннє втручання? Для сімей, які виховують дітей від народження до трьох повних років, у яких: 1. Встановлено певний діагноз, що супроводжується затримками розвитку дитини (незалежно від ступеня тяжкості). Наприклад, дитячий церебральний параліч, розлади аутистичного спектра, синдром Дауна, епілепсія та інші. 2. Визначено затримку в розумовому, моторному, соціально-емоційному та комунікативному розвитку за допомогою скринінгів або тестів. 3. Є ризик появи затримки розвитку внаслідок певних біологічних та соціальних чинників. Наприклад, діти, народжені раніше терміну; діти, народжені з малою вагою та інші; діти, які перебувають в будинку дитини; сім’ї, які отримали будь-який травматичний досвід. 4. Сім’ї, де батьки мають сумніви та хвилювання щодо розвитку своєї дитини або питання стосовно відносин із маленькою дитиною, її поведінки та взаємодії з іншими людьми. 
15 Березня, 2024 р., 10:33
Подивитися фільм оригінальною іспанською, щоби насолодитися пристрасними голосами улюблених акторів. Зупинитися на універсальному перекладі з субтитрами та підтягнути англійську. Або розслабитися стрічкою в українському дубляжі.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь