Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Безпека при виконанні зернозбиральних робот – наш пріоритет.

Дата: 16.06.2022 13:43
Кількість переглядів: 183

Безпека при виконанні зернозбиральних робот – наш пріоритет.

 

Ізмаїльський відділ нагляду в промисловості Головного управління Держпраці в Одеській області інформує: Причинами нещасних випадків, які сталися на підприємствах АПК, є невиконання посадовими особами обов’язків з питань охорони праці, недотримання інструкцій з охорони праці виконавцями робіт.  Більша частина  нещасних випадків, серед яких багато з тяжкими наслідками, відбуваються через незнання  робітниками засобів безпечного виконання робіт. Багато працівників не мають элементарного уявлення про безпечне виконання робіт на том чи іншому обладнані. И це не випадково, тому що навчання проводяться не систематично, а носить характер одноразової кампании в умовах сезонних та тимчасових робіт, а це недопустимо.

 Практично у багатьох підприємствах перша ступень оперативного контролю за станом охорони праці відбувається формально. В цьому є підтвердження - порушення, які  виявлені у ході перевірок. Основними причинами нещасних випадків є порушення трудової та виробничої дисципліни, правил дорожнього руху, незадовільний стан сільськогосподарської техники, а також порушення  в організації навчання та перевірки знань з питань хорони праці.

Наряду з цим присутня позитивна тенденція зменшення кількості випадків виробничого травматизму, и це є результатом профілактичних заходів, які проводяться на підприємствах за участю органів нагляду промислової безпеки, державних адміністрацій, Фондів соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, галузевих структур.

У наступний час відбувається компанія по збору урожаю і з метою недопущення випадків травмування працюючих на жнивах Ізмаїльський відділ нагляду в промисловості нагадує о необхідності дотримання правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві стосовно:

- Забезпечити надійну роботу замків закривання дверей, а також у випадку небезпеки екстреного відчинення дверей кабін тракторів та самохідної техніки (менш ніж 3-х секунд). - Не дозволяється експлуатація сільськогосподарських тракторів без електростартерного запуску двигуна та відсутньою або несправною системою блокування запуску двигуна при включеній передачі.

- Під час роботи в полі та переміщення по дорогах на зернозбиральному комбайні дозволено перебувати лише комбайнеру.

- Не дозволяється перебування працівників у кузові автомашин або тракторного причепа під час заповнення його технологічним продуктом, а також під час транспортування продукту до місця складування.

- Під час переїдання вивантажувальні шнеки та інші робочі органи збиральних машин повинні бути переведені в транспортне положення. Дистанція між збиральними машинами повинна бути не менше 50 метрів.

-  Проведення інструктажів з охорони праці та пожежної безпеки з усіма працівниками, які беруть участь в збиранні вражаю.

- До робіт на тракторах та комбайнах допускаються механізатори віком не молодше 18 років, які пройшли медогляд, навчання та інструктаж з охорони праці та пожежної безпеки і мають посвідчення на право керування сільськогосподарською технікою відповідної категорії.

- Ознайомити під розписку, всіх водіїв та механізаторів із безпечними маршрутами руху транспортних засобів на території господарства.

- Організувати ланки технічного обслуговування.

-  Обладнати місця відпочинку працівників, майданчики для зберігання техніки та паливно-мастильних матеріалів.

- Підготувати поля, перевірити провисання дротів ліній електропередач.

- Провіряти та провести огородження всіх обертаючих та рухомих деталей сільськогосподарських машин і механізмів, зерноочисних машин.

-  Очищення бункерів, технічне обслуговування та ремонт комбайнів проводити тільки при вимкнутому двигуні.

- Укомплектувати усі робочі місця, трактори та зернозбиральні комбайни медичними аптечками першої допомоги, знаками аварійної зупинки, первинними засобами пожежогасіння та шансовим інструментом.

- Забезпечити всіх працівників, які будуть зайняті на жнивах, спец одягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту згідно існуючих норм.

- Провести лабораторну перевірку опору ізоляції та контурів захисного заземлення та грозозахисту на зернотоках та зерноскладах.

- Обладнати всі трактори та сільськогосподарські машини пожежним інвентарем, згідно правил, то що.

- Здійснювати постійний контроль за своєчасним поверненням транспорту та сільськогосподарської техніки в парк, на місце зупинки та здачі її під охорону. Не дозволяти залишення будь якої техніки вдома у водія та механізаторів.

- Проводити систематичний медогляд водіїв, трактористів та механізаторів перед виїздом на лінію.

            Особливу увагу слід звернути на обладнання електроустановок, використання електроприладів та агрегатів, ізоляцію дротів та заземлення зварювальних та інших агрегатів, наявності непошкодженої ізоляції на ручках інструментів та приладів.

            Під час збору вражаю велика робота ведеться на зерноскладах та зернотоках де присутні прийомні бункера повинні мати огорожі та решітки  або кришки і бути обов’язково замкнуті.                        

 Ізмаїльський відділ нагляду в промисловості ГУ Держпраці в Одеській області   звертає особливу увагу керівників підприємств та господарств на те що, правильна організація робіт  та дотримання правил та норм охорони праці та промислової безпеки є     основними умовами запобігання виникнення нещасних випадків.

                                                                                   Головний державний інспектор

                                                                                   Ізмаїльського відділу нагляду

                                                                                   в промисловості Головного

                                                                                   управління Держпраці в Одеській області

 

В. о. начальника Головного управління  Держпраці в

Одеській області

Слєпкань Г.В.

На підставі акту перевірки № 306 від 24.03.2017р. наступним повідомляю, про усунення порушень виявлених у ході перевірки громадської організації «Ізвор» (постачання технічної води населенню) згідно приписів  за №№ 306-463, 306-464,

306-465 відповідно.

            Припис № 306-463 від 24 березня 2017 р.  порушення усунені в повному обсязі.

            Припис № 306-464 від 24 березня 2017 р.  порушення усунені в повному обсязі.

            Пункти 4 ,5 припису № 306-465 будуть усунені до 15 червня 2017 р. інші пункти цього припису виконані в повному обсязі.

Директор ГО «Ізвор»                                                                      М. Д. Драганов

 

 

 

Фото без опису

     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь