Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь

Дата: 17.08.2022 13:07
Кількість переглядів: 177

З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь!!!!

Болградське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області рекомендує дотримуватись наступних правил:

 

•          НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб у місцях, не призначених для здійснення торгівлі харчовими продуктами. Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції.

•          НЕ вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з вичерпаними термінами споживання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, який зазначено на упаковці та дотримуватись встановлених термінів зберігання.

•          Приготовлені страви бажано вживати одразу, а у випадку їх зберігання, перед споживанням піддавати вторинній термічній обробці.

•          Зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин.

•          НЕ брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують зберігання у холодильнику).

•          НЕ виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах.

•          Перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою.

•          НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, колодязів, підземних джерел тощо.

•          Для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану.

•          При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип’ячена. Для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води.

•          Дотримуватись правил особистої гігієни:

•          Перед приготуванням їжі та перед її вживанням завжди необхідно мити руки з милом.

•          Обов’язково мити руки після відвідування туалетів.

•          При відпочинку батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни. Дорослим необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти.

•          НЕ вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини.

•          Для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами.

•          У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування небезпечне! При груповому відпочинку хворого бажано тимчасово (до прибуття лікаря) ізолювати від решти колективу.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь