Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь

Дата: 17.08.2022 13:07
Кількість переглядів: 132

З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь!!!!

Болградське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області рекомендує дотримуватись наступних правил:

 

•          НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб у місцях, не призначених для здійснення торгівлі харчовими продуктами. Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції.

•          НЕ вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з вичерпаними термінами споживання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, який зазначено на упаковці та дотримуватись встановлених термінів зберігання.

•          Приготовлені страви бажано вживати одразу, а у випадку їх зберігання, перед споживанням піддавати вторинній термічній обробці.

•          Зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин.

•          НЕ брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують зберігання у холодильнику).

•          НЕ виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах.

•          Перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою.

•          НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, колодязів, підземних джерел тощо.

•          Для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану.

•          При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип’ячена. Для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води.

•          Дотримуватись правил особистої гігієни:

•          Перед приготуванням їжі та перед її вживанням завжди необхідно мити руки з милом.

•          Обов’язково мити руки після відвідування туалетів.

•          При відпочинку батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни. Дорослим необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти.

•          НЕ вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини.

•          Для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами.

•          У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування небезпечне! При груповому відпочинку хворого бажано тимчасово (до прибуття лікаря) ізолювати від решти колективу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь