Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

ВІЙСЬКОВІ ОБЛІГАЦІЇ, ПІЛЬГОВА ІПОТЕКА: МИХАЙЛО ФЕДОРОВ РОЗПОВІВ ПРО НОВІ ПОСЛУГИ, ЯКІ З'ЯВЛЯТЬСЯ В ДІЇ!

Дата: 23.09.2022 10:05
Кількість переглядів: 179

ВІЙСЬКОВІ ОБЛІГАЦІЇ, ПІЛЬГОВА ІПОТЕКА: МИХАЙЛО ФЕДОРОВ РОЗПОВІВ ПРО НОВІ ПОСЛУГИ, ЯКІ З'ЯВЛЯТЬСЯ В ДІЇ! 

Попри війну, економіка країни працює: бізнес сплачує податки, митниця функціонує, українці отримують соціальні виплати. І все це можливо завдяки цифровим рішенням. Мінцифри продовжує запускати нові послуги та сервіси, які спрощують життя українців, прибирають корупцію та бюрократію.

Які оновлення чекати в Дії найближчим часом та як технології допомагають під час війни, розповів Віце-прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю НВ.

Вже наступного тижня в Дії можна буде купити військові облігації. Це можливість підтримати українську економіку, нашу армію та зробити так, щоб ваші гроші працювали. Також у роботі – пільгова іпотека та розмитнення авто. У застосунку готують до запуску отримання дозволу на виїзд дитини за кордон. Завдяки цій послузі можна не звертатися до нотаріуса. Один із батьків за згодою іншого зможе просто безоплатно оформити його в Дії. До того ж працюємо над антикорупційною послугою — реєстрацією та переєстрацією авто без походу до центру МВС.

Михайло Федоров додав, що в роботі проект щодо цифрових судів, але ця галузь потребує часу, оскільки досить важка для трансформації. А ще продовжуємо цифровізувати соціальну сферу.

«Ми хочемо зробити всі соцпослуги автоматичними, без чиновників та в онлайні. Від оформлення статусу ВПО до отримання пенсій та встановлення інвалідності. Це дуже важка системна реформа, бо вона потребує створення єдиної інформаційної бази. З погляду державного менеджменту – це дуже важливий проект. Крім якісного сервісу для людей, він означає верифікацію інформації та видалення із системи "мертвих душ". А це своєю чергою — економія грошей на неефективних виплатах, завдяки якій з’являється можливість індексувати інші», — зазначив Михайло Федоров.

Міністр розповів про застосування технологій у кіберпросторі та на фізичному полі бою. А також зазначив, що в України є всі шанси стати цифровою країною №1 у світі за 1–1,5 року, якщо продовжимо рухатися в теперішньому темпі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь