Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Усе більше учнів повертається до очної та змішаної форми навчання!!!

Дата: 27.09.2022 11:30
Кількість переглядів: 196

УСЕ БІЛЬШЕ УЧНІВ ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО ОЧНОЇ ТА ЗМІШАНОЇ ФОРМ НАВЧАННЯ

Розпочався четвертий тиждень навчання у ЗЗСО в умовах воєнного стану. Усе більше учнів повертається до очної та змішаної форм навчання. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«За останні два тижні в середньому в Україні кількість учнів, які повернулися до традиційного формату здобуття освіти, збільшилася на понад 20,5 тис., у змішаному – на майже 120 тис.», - зазначив Сергій Шкарлет.

Згідно зі статистичними даними, у період з 12 до 26 вересня до очного навчання ще долучилися майже 50 тис. учнів у Львівській області, майже 42 тис. у місті Києві та 6,8 тис. учнів в Івано-Франківській області. На понад 62 тис. учнів збільшилася кількість здобувачів освіти, які перейшли на змішане навчання, в Одеській області, у Львівській області таких учнів стало більше на 50,2 тис., а в Житомирській – на майже 29 тис.

Міністр зауважив, що постійно спостерігається рух від однієї форми навчання до іншої.

Станом на 26 вересня 2022 року: 3115 шкіл працюють у звичному режимі, 5339 – дистанційно та 4444 – змішано.

В очному або змішаному форматах навчаються понад 2 млн 60 тис. учнів, дистанційно – майже 1 млн 960 тис. учнів.

Найбільше охоплення дітей, які навчаються у традиційному форматі, у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській областях та місті Києві, у змішаному – Київській, Львівській та Одеській областях.

Збільшення кількості здобувачів освіти, які повертаються до повноформатного навчання, зумовлено продовженням процесу облаштування у закладах загальної середньої освіти захисних споруд.

«За останніми даними, 68,4% шкіл мають облаштовані укриття для перебування в них учнів, учителів та працівників закладів. Нині перевірки тривають. Надзвичайно важливо створити безпекові умови в закладах освіти, аби батьки не мали сумнівів щодо вибору формату навчання дітей», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр нагадав, що МОН разом із МВС, МОЗ, Мінрегіоном, Нацполіцією та ДСНС працює над проєктом облаштування спеціальних захисних споруд у закладах загальної середньої освіти за рахунок коштів субвенції з Держбюджету.

«Українські діти мають здобувати якісну освіту та не втрачати мотивації навчатися далі. А наше спільне з освітянами завдання – допомагати їм у цьому всіма силами», – наголосив Міністр.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь