Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Що потрібно робити при зміні місця перебування внутрішньо переміщеної особи для того, щоб втратити щомісячну державну допомогу?

Дата: 02.11.2022 12:35
Кількість переглядів: 89

ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ ПРИ ЗМІНІ МІСЦЯ ПЕРЕБУВАННЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНОЇ ОСОБИ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ НЕ ВТРАТИТИ ЩОМІСЯЧНУ ДЕРЖАВНУ ДОПОМОГУ?

Продовжуємо у рубриці відповідати на актуальні запитання громадян.

Питаєте: Що потрібно робити при зміні місця перебування внутрішньо переміщеної особи для того, щоб не втратити щомісячну державну допомогу?

Відповідаємо: При зміні місця фактичного проживання ВПО необхідно стати на облік за новим місцем.

ВПО повідомляють орган соціального захисту населення про переміщення на інше місце проживання або про повернення до постійного місця проживання.

Для продовження виплат особам, які мають на це право, орган соціального захисту населення за новим місцем проживання робить запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання.

Факт проживання/перебування ВПО за фактичним місцем вибірково перевіряється територіальними органами Національної соціальної сервісної служби України:

за відсутності ВПО за фактичним місцем проживання/перебування посадова особа територіального органу Нацсоцслужби робить відповідний запис в акті і залишає ВПО повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації.

У разі коли ВПО протягом 10 календарних днів не прибула до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

Поновлюється виплата щомісячної державної допомоги ВПО, коли особа, яка має право на таку виплату, стає на облік ВПО за місцем фактичного проживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь