Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

День гідності та свободи!

Дата: 21.11.2022 10:40
Кількість переглядів: 92

Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають державне свято – День гідності та свободи. Щороку українці відзначають його на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції Гідності, яка розпочалася 21 листопада 2013 року акцією студентів та громадських активістів.

Ще свіжими у нашій пам’яті є перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Тоді обстоювання гідності та свободи коштувало багатьох життів українських патріотів: 106 людей були вбиті і понад 2 тис. поранені. А навесні 2014 року розпочалася військова агресія росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.

Та саме цього року, коли 24 лютого Росія напала на Україну по всій довжині спільного кордону, з території Білорусі й окупованого Криму, назвавши це «спецоперацією» з метою «демілітаризації і денацифікації України», ми, українці, повною мірою зрозуміли, що означає для нас це свято. Армія України, Нацгвардія, поліція, Тероборона і весь український народ вже 9 місяців чинять запеклий опір окупанту.

«Можна мати гідність, але не мати свободи.  Можна мати свободу, але не бути гідним її.   Це цінності, які найкраще розкриваються лише разом.  Ось чому сьогоднішній день має подвійне ім’я.  Бо Україна має і те, і інше.   І ми не даємо ворогу їх у нас відібрати.  Не лише сьогоднішній – кожен наш день нині боронять і творять гідні й вільні люди.  Нехай так залишається й після нашої перемоги.  З Днем Гідності та Свободи. Нашим днем!», – сказав у відеозверненні Президент України Володимир Зеленський, який привітав українців з Днем Гідності та Свободи. Він наголосив: «Ми все подолаємо. Пересилимо. Переживемо. Переможемо!» 

Українці усвідомлюють, що росія розв’язала криваву війну проти України, бо прагне перетворити нас на безмовних рабів. Але ми віримо у Збройні сили України і переконані у перемозі українського народу. Адже ця екзистенційна боротьба давно вийшла за рамки міждержавного військового конфлікту. І кожен із нас на своєму місці робить усе можливе, щоб пришвидшити день Перемоги над світовим злом. 

З гідністю – до свободи!

З нагоди Дня гідності і свободи у Криничненському ліцею пройшла урочиста лінійка. Посилання на відеоматеріл: https://www.facebook.com/100025545104926/videos/1336887143547245/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь