Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

У 2023 році акциз з пального надходитиме до місцевих бюджетів за новим порядком і з меншими запізненнями.

Дата: 26.12.2022 09:50
Кількість переглядів: 135

У 2023 році акциз з пального надходитиме до місцевих бюджетів за новим порядком і з меншими запізненнями

Сьогодні Кабінет Міністрів України затвердив Порядок зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та з ввезеного на митну територію України пального до бюджетів місцевого самоврядування.

Про це повідомив експерт Офісу підтримки реформи децентралізації при Міністерстві розвитку громад та територій України Ігор Онищук (Шведсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні», SALAR International SKL International.org.ua).

Крім іншого, порядок встановлює граничний термін розподілу коштів Казначейством відповідно до часток (не пізніше останнього робочого дня січня та липня). Це надасть можливість здійснювати автоматичний розподіл коштів від акцизу з пального у визначені терміни. У свою чергу, це покращить планування щомісячних доходів бюджетів місцевого самоврядування.

Водночас, затвердження єдиного підходу позбавить Уряд необхідності внесення кожного півріччя змін до постанови та часток розподілу, адже, відповідно до прийнятої сьогодні постанови, ДПС доручено щорічно двічі на рік визначати відповідні частки зарахування коштів та оприлюднювати їх на своєму офіційному сайті і надавати Казначейству. Казначейство у свою чергу здійснюватиме щоденний розподіл частини (13,44%) акцизного податку з пального, в тому числі акумульованої на рахунках суми відповідно до наданої ДПС інформації.

Зважаючи, що Президент вже підписав Закон щодо відновлення оподаткування нафтопродуктів та встановлення нових ставок на акциз із нафтопродуктів (бензин 100 €/1000 літрів, дизель 100 €/1000 літрів, біопаливо 100 €/1000 літрів, газ 52 €/1000 літрів), прийняття зазначеної постанови забезпечить надходження акцизу з пального в 2023 році в найкоротші терміни.

Акцизний податок з пального в минулому році забезпечив місцевим бюджетам надходження в обсязі 9,6 млрд грн.

Стежте за новинами порталу "Децентралізація" також у телеграм: https://t.me/deceua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь