Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Перша леді Олена Зеленська про мультиформатний "довідник безбар'єрності"

Дата: 04.01.2023 09:39
Кількість переглядів: 79

ПЕРША ЛЕДІ ОЛЕНА ЗЕЛЕНСЬКА ПРО МУЛЬТИФОРМАТНИЙ “ДОВІДНИК БЕЗБАР`ЄРНОСТІ”

Перша леді Олена Зеленська про мультиформатний «Довідник безбар’єрності» в інтерв’ю журналу Brigitte – історія друку, наповнення книги, приклади ⬇️

💬 «Від початку цей Довідник існував, і існує в digital варіанті (він вже в такому вигляді другий рік – https://bf.in.ua). Але втілення книжки має бути фізичним, тому ми сподівалися цього року (ред. – 2022 р.) представити видання на Книжковому арсеналі в Києві, у травні. Зрозуміло, що з відомих причин презентацію треба було відкласти, але я щаслива, що ми можемо зробити це тут (ред. – в Німеччині, на Франкфуртському книжковому ярмарку).

Це книжка про безбар’єрне спілкування, тобто книжка насамперед для тих, хто хоче спілкуватися толерантно з різними людьми. Якщо коротко, то на першому місці – людина.

Наприклад, ми не кажемо «інвалід», ми кажемо «людина з інвалідністю», тому що будь-яка людина має безліч різних особливостей, окрім своєї інвалідності.

Тобто, це книжка для тих, хто цим цікавиться: про те, як толерантно спілкуватися, як говорити до людей різних національностей, стану здоров’я, фізичних можливостей, віку.

Як називати правильно хворобу, щоб не образити людину. Як, наприклад, звернутися до людини, яка не бачить, щоб не налякати і не образити. Як запропонувати свою допомогу. Чи це буде доречно?

Я не буду казати, що ми відкриваємо українцям Америку в цьому сенсі. Ми просто фіксуємо всі ці зміни, які відбуваються, і відбулися в українському суспільстві: ми толерантні, відкриті, хочемо бути ще більш толерантними і відкритими».

Повне інтерв’ю першої леді журналу Brigitte дивіться за посиланням ▶️https://bit.ly/3GgzQo6

ℹ️ Нагадаємо, перша презентація друкованого «Довідника безбар’єрності» відбулася на Франкфуртському книжковому ярмарку у жовтні 2022 року. У листопаді, у Міжнародний день толерантності, ініціаторка проєкту, перша леді Олена Зеленська представила видання у Києві.

Вихід Довідника друком став можливий завдяки партнерам World Health Organization Ukraine, Група ДТЕК, Fairmont Grand Hotel Kyiv, Yakaboo, Ощадбанк, ist publishing.

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree

Возможно, это изображение книга и текст «THE THER BARRIER- FREE E F R HAND- BOOK»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь