Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

8 законопроектів, віжливих для розвитку та відновлення громад

Дата: 18.01.2023 09:38
Кількість переглядів: 89

8 ЗАКОНОПРОЕКТІВ, ВАЖЛИВИХ ДЛЯ РОЗВИТКУ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ГРОМАД

Минулий, 2022 рік мав стати роком зростання спроможності територіальних громад. У планах Верховної Ради було багато розвиткових законопроектів, які вдосконалювали діяльність органів місцевого самоврядування у децентралізованій системі. Війна ці плани зламала. Розгляд більшості законопроектів довелося відкласти. Але неймовірні зусилля і героїзм українського народу, наших збройних сил і місцевих лідерів вселяють надію, що цей рік буде роком перемоги, початком відновлення і розвитку.

Ми поцікавилися у Мінрегіоні, які з вже зареєстрованих у Парламенті законопроектів у Міністерстві вважають пріоритетними і сподіваються на їх прийняття найближчим часом.

Дійсно, через російську агресію у 2022 році замість зростання спроможності і розвитку уся Україна й кожна окрема громада змушені були працювати в умовах повномасштабної війни. Зрозуміло, що з 24 лютого від Парламенту і Уряду всі очікували швидких й ефективних рішень, які б допомогли людям, бізнесу, громадам, державі мобілізувати зусилля, встояти, вижити, підтримати усіх, хто цього потребує. На цьому був основний акцент в перші місяці війни. Зараз наш опір став більш системним. З’являється можливість повернутися до розгляду деяких важливих для місцевого самоврядування законопроектів, відкладених через війну. Так, минулого тижня Верховна Рада прийняла довгоочікуваний закон, який удосконалює порядок укладання договорів про співробітництво громад. Сподіваємося, що й інші потрібні для розвитку і відновлення громад рішення не забаряться , - прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій Вячеслав Негода.

Основні законопроекти, готові до розгляду у Парламенті, зібрані в інфографіці.

Стежте за новинами порталу "Децентралізація" також у телеграм: https://t.me/deceua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь