Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

В Болградському району мешканці можуть обміняти лампи

Дата: 21.02.2023 14:28
Кількість переглядів: 73

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ МЕШКАНЦІ МОЖУТЬ ОБМІНЯТИ ЛАМПИ

З 16 січня у тестовому режимі запрацювала Програма обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи у Вінниці, Черкасах, Одесі та Львові, наразі проект запрацював у звичайному режимі на всій території Україні, а до найменших сіл лампочки мають надійти до кінця лютого.

Про конкретні терміни програми поки не йдеться, але, як зазначають в Уряді, Програму планують зробити достатньо довгою для того, щоб усі громадяни України, які мають бажання замінити лампочки, могли скористатися цією можливістю.

У "Дії" стартував запис на бета-тест послуги "Обмін лампочок". Для цього треба бути повнолітнім громадянином України, мати паспорт, ідентифікаційний код і справні лампочки. У заяві треба вказати прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, ідентифікаційний код, індекс свого відділення "Укрпошти", тип і кількість світлодіодних ламп, номер телефону.

Далі заява надійде в "Укрпошту". Коли лампи з'являться у відділенні, у "Дію" прийде повідомлення. Забрати лампочки можна буде протягом п'яти днів. Якщо людина вдома виявить, що одна чи кілька отриманих ламп не працюють, вона зможе замінити їх у відділенні "Укрпошти". Такий обмін можна здійснити один раз, повертати несправні лампи потрібно в пакуванні виробника. Без упаковки обмін не здійснюється.

Якщо людина не має "Дії", їй для обміну треба прийти у відділення "Укрпошти" з паспортом, ідентифікаційним кодом і п'ятьма лампами розжарювання.

На території Болградського району мешкають близько 119 тис осіб, які досягли 18-річного віку та яким присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податку.

Наразі обмін ламп проводиться у відділенні АТ «Укрпошта» м. Болград, де вже обмінені 1503 ламп з цоколем Е-27 та 218 ламп з цоколем Е-14.

З 21 лютого розпочато обмін ще у м. Арциз, селах Березіне, Тарутине, Серпневе. В наявності в зазначених відділеннях близько 2 тис. ламп на обмін.

Побутові лампи розжарювання, які будуть надходити в результаті обміну до відділень АТ «Укрпошта» Болградського району, будуть доставлятися до відділення АТ «Укрпошта» м. Ізмаїл, де будуть зберігатися до подальшої утилізації.

Начальник відділу інфраструктури,

містобудування та архітектури, житлово-комунального

господарства,екології Аркадій РАДУЛОВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь