Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

В Болградському району мешканці можуть обміняти лампи

Дата: 21.02.2023 14:28
Кількість переглядів: 91

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ МЕШКАНЦІ МОЖУТЬ ОБМІНЯТИ ЛАМПИ

З 16 січня у тестовому режимі запрацювала Програма обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи у Вінниці, Черкасах, Одесі та Львові, наразі проект запрацював у звичайному режимі на всій території Україні, а до найменших сіл лампочки мають надійти до кінця лютого.

Про конкретні терміни програми поки не йдеться, але, як зазначають в Уряді, Програму планують зробити достатньо довгою для того, щоб усі громадяни України, які мають бажання замінити лампочки, могли скористатися цією можливістю.

У "Дії" стартував запис на бета-тест послуги "Обмін лампочок". Для цього треба бути повнолітнім громадянином України, мати паспорт, ідентифікаційний код і справні лампочки. У заяві треба вказати прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, ідентифікаційний код, індекс свого відділення "Укрпошти", тип і кількість світлодіодних ламп, номер телефону.

Далі заява надійде в "Укрпошту". Коли лампи з'являться у відділенні, у "Дію" прийде повідомлення. Забрати лампочки можна буде протягом п'яти днів. Якщо людина вдома виявить, що одна чи кілька отриманих ламп не працюють, вона зможе замінити їх у відділенні "Укрпошти". Такий обмін можна здійснити один раз, повертати несправні лампи потрібно в пакуванні виробника. Без упаковки обмін не здійснюється.

Якщо людина не має "Дії", їй для обміну треба прийти у відділення "Укрпошти" з паспортом, ідентифікаційним кодом і п'ятьма лампами розжарювання.

На території Болградського району мешкають близько 119 тис осіб, які досягли 18-річного віку та яким присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податку.

Наразі обмін ламп проводиться у відділенні АТ «Укрпошта» м. Болград, де вже обмінені 1503 ламп з цоколем Е-27 та 218 ламп з цоколем Е-14.

З 21 лютого розпочато обмін ще у м. Арциз, селах Березіне, Тарутине, Серпневе. В наявності в зазначених відділеннях близько 2 тис. ламп на обмін.

Побутові лампи розжарювання, які будуть надходити в результаті обміну до відділень АТ «Укрпошта» Болградського району, будуть доставлятися до відділення АТ «Укрпошта» м. Ізмаїл, де будуть зберігатися до подальшої утилізації.

Начальник відділу інфраструктури,

містобудування та архітектури, житлово-комунального

господарства,екології Аркадій РАДУЛОВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь