Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Доступні кредити 5-7-9

Дата: 23.02.2023 10:02
Кількість переглядів: 61

ДОСТУПНІ КРЕДИТИ 5-7-9

💥З моменту старту Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» суб’єкти підприємництва отримали від уповноважених банків 54 625 кредитів на загальну суму 171,68 млрд грн, з яких 35 193 – від банків державного сектору економіки на загальну суму 69,15 млрд гривень (станом на 20.02.2023 р.).

💲За минулий тиждень у межах Програми видано 65 пільгових кредитів на загальну суму 0,44 млрд грн, у тому числі, банками державного сектору економіки укладено 9 кредитних договорів на суму 70,1 млн гривень.

📢Як повідомляє Міністерство фінансів, за період дії воєнного стану в Україні у рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» укладено 19 803 кредитних договорів на загальну суму 82,06 млрд грн (у тому числі банками державного сектору – 14 717 кредитних договорів на суму 42,51 млрд грн), з яких 25,87 млрд грн – кредити для сільськогосподарських товаровиробників.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА інформує, що "державна програма "Доступні кредити 5-7-9%" - суттєва підтримка сільськогосподарських товаровиробників з метою забезпечення посівної кампанії.

Програма розрахована на підприємства з річним доходом до 50 млн євро та на великі підприємства з річним доходом більше 50 млн євро незалежно від кількості працюючих.

Максимальна сума кредиту для всіх суб’єктів підприємництва - 60 млн грн з урахуванням групи пов’язаних компаній.

Процента ставка – 0% річних.

Ціль кредитування: інвестиційний кредит на придбання сільськогосподарської техніки та кредит на поповнення обігових коштів для придбання насіння, добрив та паливно-мастильних матеріалів.

Строк кредиту – 6 місяців.

Розмір кредитної гарантії – 50% від суми кредиту суб’єкта мікро, малого та середнього підприємництва (крім суб’єктів великого підприємництва)" - говорить Алла Стоянова.

🌟Кабінет Міністрів ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, Уряд ухвалив рішення про надання фінансової підтримки мікро-, малому та середньому бізнесу на відновлення частково або повністю зруйнованих внаслідок бойових дій виробничих потужностей. Агропідприємства також можуть розраховувати на таку підтримку.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь