Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Коло осіб для отримання статусу учасника бойових дій розширили

Дата: 12.07.2023 11:58
Кількість переглядів: 51

КОЛО ОСІБ ДЛЯ ОТРИМАННЯ СТАТУСУ УЧАСНИКА БОЙОВИХ ДІЙ РОЗШИРИЛИ

Отримати статус учасника бойових дій відтепер можуть добровольці, які захищали Україну в перший місяць повномасштабної війни. Як повідомив нардеп Тарас Мельничук, це передбачено ухваленими урядом сьогодні змінами до постанови КМУ від 20.08.2014 № 413 «Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією Російської Федерації проти України».

Відповідно до ухвалених змін, Міністерство ветеранів відтепер може надавати статус УБД особам, які з 24.02.2022 по 25.03.2022 брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією рф проти України, у складі добровольчих формувань у взаємодії із ЗСУ, МВС, Держприкордонслужбою, Національною поліцією, Нацгвардією, СБУ та іншими утвореними відповідно до закону військовими формуваннями та правоохоронними органами, або згідно з Законом України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України».

Возможно, это изображение текст

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь