Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Поліцейські відправили на лаву підсудних жителей Болградського району за незаконне поводження з вогнепальною зброєю

Дата: 08.08.2023 16:21
Кількість переглядів: 31

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВІДПРАВИЛИ НА ЛАВУ ПІДСУДНИХ ЖИТЕЛЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ЗА НЕЗАКОННЕ ПОВОДЖЕННЯ З ВОГНЕПАЛЬНОЮ ЗБРОЄЮ

Чоловік знайшов її і забрав додому, де зберігав без дозвільних документів. Правоохоронці висунули правопорушнику обвинувачення за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, що тягне за собою до семи років ув’язнення.

Поліцейські виявили зброю у маєтку 59-річного громадянина із Тарутинської селищної громади, коли приїхали до нього додому за викликом щодо сімейного насильства. Зі слів чоловіка, її він знайшов в одному з покинутих у селі домоволодінь.

Незаконний предмет поліцейські направили на експертизу. Згідно з висновком експерта, він відноситься до вогнепальної зброї та придатний до стрільби.

На підставі зібраних поліцейськими в ході досудового розслідування доказів слідчі поліції під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у незаконному придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років. Обвинувальний акт поліцейські вже скерували до суду.

Крім того, в ході відпрацювання повідомлення про домашнє насильство, правоохоронці з’ясували, що воно було завідомо неправдиве. Дружина відібрала у нетверезого заявника пляшку вина, його це дуже обурило і підштовхнуло до помсти.

Відтак за завідомо неправдивий виклик поліції відносно правопорушника правоохоронці склали ще й протокол за статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Її санкція тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 3400 гривень. Адміністративні матеріали поліцейські також скерували до суду.

Зазначимо, що наказом МВС України від 21 серпня 1998 року № 622 чітко регламентовано порядок отримання дозволу на придбання, зберігання зброї.

Поліцейські закликають громадян діяти в рамках чинного законодавства, реєструвати придбану або наявну зброю, забезпечувати належне її зберігання.

Також нагадуємо, що відповідно до частини 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, не підлягає кримінальній відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Возможно, это изображение текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь