Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Зарплати полонених отримуватимуть їхні сім'ї

Дата: 05.10.2023 11:17
Кількість переглядів: 55

ЗАРПЛАТИ ПОЛОНЕНИХ ОТРИМУВАТИМУТЬ ЇХНІ СІМ’Ї

Президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою України Закон про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських і деяких інших осіб, що передбачає передачу зарплат військовополонених їхнім сім’ям.

Як пояснив співавтор цього законопроекту, заступник Голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, Голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв, сам механізм передачі зарплати родинам полонених надалі має бути затверджений підзаконними актами.

«Законом передбачено, що той, хто перебуває в полоні, не втрачає свою зарплату, просто змінюється її отримувач. Це дружина (чоловік), повнолітні діти, батьки або інші законні представники. Кожен військовослужбовець може вказати того, до кого звертатися, якщо з ним щось сталося. Думаю, що всі інші нюанси процесу будуть враховані в підзаконних актах», — зазначив політик.

За його словами, підписаний Президентом Закон виправить певну несправедливість, яка зараз існує.

«У нас справді є люди, які воювали, які в бойових умовах, на жаль, потрапили в полон, тож вони мають отримувати те саме грошове забезпечення, яке отримували, перебуваючи в бойових підрозділах. І якраз Закон надає можливість отримання цих виплат сім’ями військових. Також це не стосуватиметься тих, хто добровільно здався в полон або самовільно залишив місця служби», — наголосив парламентарій.

Він уточнив, що випадків навмисного здавання в полон ворогу небагато, однак вони є, і тут у кожному конкретному випадку будуть розбиратися правоохоронці.

Возможно, это изображение текст

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь