Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Аграрний фронт: кредитування

Дата: 13.10.2023 12:25
Кількість переглядів: 44

АГРАРНИЙ ФРОНТ: КРЕДИТУВАННЯ

📢Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА інформує, що станом на 09 жовтня 2023 року загальна кількість сільськогосподарських товаровиробників, які залучили кредитні кошти становить – 1028, що на 32 підприємства більше в порівнянні з відповідним показником на 25 вересня 2023 року. За державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» (далі – програма 5-7-9) кількість таких підприємств збільшилася на 24 і становить - 830.

💲Обсяг залучення кредитних коштів сільськогосподарськими товаровиробниками Одеської області по всіх програмах кредитування становить 4. 1 млрд грн, що в порівнянні з попереднім показником більш на 163,3 млн грн, або 4,2 %.

За програмою 5-7-9 обсяг залученого кредиту/кредитної лінії сільгосптоваровиробниками становить 3,4 млрд грн.

🤝Мінімальна процентна ставка за укладеними кредитами/кредитними лініями становить – 0,01% (по Україні - 0,01 %), а максимальна – 32,1% (по Україні – 45,0 %). В порівнянні з відповідним показником на 25 вересня 2023 року максимальна та мінімальна процентна ставка залишилася незмінною.

💬“Частка пільгової державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» на вітчизняному ринку кредитування сягає 90%. Держава постійно удосконалює свою ключову позичкову програму, полегшує доступ до неї бізнесу, надає додаткові портфельні гарантії, зміщує акценти в бік інвестиційного кредитування, підтримки пріоритетних напрямів підприємницької діяльності, енергоефективності. Наразі у межах програми видано понад 72 тисячі кредитів. Станом на вересень 2023 року до програми приєдналися 45 банків. Держава діє, банки кредитують, аграрії працюють. Впораємось з викликами та переможемо”, - говорить Алла СТОЯНОВА директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь