Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Епідемічна ситуація захворюваності населення грипом на ГРВІ на Одещині

Дата: 14.12.2023 10:12
Кількість переглядів: 90

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НАСЕЛЕННЯ ГРИПОМ ТА ГРВІ НА ОДЕЩИНІ

📈За останній тиждень захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції знаходилась у межах сезонних коливань.

Порівняно з попереднім періодом, рівень захворюваності дорослого населення зріс на 10,5%, дитячого – на 12%, інтенсивний показник склав 327,8 на 100 тисяч населення, що нижче епідемічного порогу.

🦠Найбільша захворюваність зареєстрована серед дитячого населення (66%), а серед них у віці 5-14 років (54,8%) та 0-4 роки (32,5%).

Також на 31% зріс рівень госпіталізації хворих, серед яких також превалювали діти (67.4%). Найбільше зростання захворюваності відбулось у Білгород- Дністровському, Роздільнянському, Ізмаїльськму та Подільському районах, де інтенсивний показник перевищував обласний на 13,7-36,6%. При цьому у Березівському, Одеському та Болградському районах інтенсивні показники були нижчими за обласний.

ℹ️Серед загальної кількості захворілих на ГРВІ, COVID-19 складає 4%. При цьому захворюваність на коронавірусну хворобу незначно зросла (на 2,7%) за рахунок дорослого населення (ріст на 7%), на тлі зниження захворюваності дитячого населення на 12%. Серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення (80,5% від всіх захворілих), зокрема у віці 30- 64 роки (до 64%).

📍За останній тиждень від коронавірусної хвороби померло 5 хворих, 80% з яких особи у віці старше 65 років, що мали супутні захворювання.

За останні тиждень захворюваність на гострі кишкові інфекції зросла на 26% за рахунок дорослого населення, де спостерігається ріст у 1,7 рази. Аналіз питної води показав відповідність стану згідно вимогам чинного законодавства. Якість атмосферного повітря - в межах норми. Радіаційний фон залишається без змін, на рівні багаторічних спостережень.

Возможно, это изображение 1 человек и больница

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь