Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Безбар'єрні публічні послуги: визначення потреб різних цільових груп

Дата: 22.12.2023 14:19
Кількість переглядів: 52

БЕЗБАР’ЄРНІ ПУБЛІЧНІ ПОСЛУГИ: ВИЗНАЧЕННЯ ПОТРЕБ РІЗНИХ ЦІЛЬОВИХ ГРУП

Мета — прибрати штучні бар’єри та зробити так, щоб кожна людина могла скористатися публічними послугами — медичними, соціальними, адміністративними та іншими.

Що це означає на практиці?

- Що людині з порушенням зору потрібна можливість знайти на сайт та, користуючись скрінрідером, заповнити форму реєстрації.

- Що людина, яка користується кріслом колісним, може за потреби дістатися потрібного приміщення та самостійно пересуватися в ньому.

- Що людина з порушеннями слуху, може отримати допомогу у комунікації чи комунікацію в альтернативний спосіб під час спілкування з фахівцем.

19 грудня за підтримки проєкту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні» відбувся тренінг «Безбар’єрні публічні послуги: визначення потреб різних цільових груп», учасниками якого стали понад 30 фахівців та експертів різних державних структур та установ.

Під час тренінгу учасники обговорювали з експертами, в тому числі з людьми з досвідом, які потреби мають різні суспільні групи, а головне — проаналізували 4 наявні послуги та відповіли собі на питання “А чи можуть ними скористатися люди з порушеннями зору, та слуху, маломобільні та літні люди, батьки з маленьким дітьми та інші".

Тренінг відкриває роботу над формуванням критеріїв безбар’єрності публічних послуг, яка передбачається Національною стратегією зі створення безбар’єрного простору України, що ініційована першою леді Оленою Зеленською.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь