Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Як налаштувати прийом проекту програм загальнонаціональної мережі МХ-7

Дата: 08.01.2024 12:44
Кількість переглядів: 66

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який належить до сфери управління Держспецзв’язку, запустив загальнонаціональну цифрову багатоканальну телемережу MX-7.

Як налаштувати приймач?

🖥 Якщо ви вже користуєтеся цифровим ефірним телебаченням, достатньо налаштувати тюнер (приймач) DVB-T2 або телевізор з вбудованим приймачем DVB-T2 на прийом додаткового пакету програм МХ-7. Для цього необхідно ініціювати повторне сканування телеканалів в автоматичному режимі, вибравши пункт у меню пристрою «Автопошук» (також може називатися «Автоматичне налаштування» чи «Автосканування»).

Пошук можна виконати в ручному режимі, ввівши номер частотного каналу, на якому ведеться мовлення МХ-7 у вашій місцевості. Інформацію щодо каналів мовлення МХ-7 можна віднайти за посиланням: https://www.facebook.com/Nacrada/posts/735433488627726?locale=uk_UA. Якщо антена спрямована правильно, тоді в нижній частині вікна меню ви побачите заповнені шкали “Інтенсивність(Рівень) сигналу” і “Якість сигналу”. Якщо їх рівень достатній – натисніть “Пошук”.

Після завершення пошуку телеканали МХ-7 автоматично завантажаться у перелік каналів тюнера/телевізора.

У випадку, якщо ви не користувалися ефірним телебачення, і вперше бажаєте підключитись – потрібно придбати тюнер DVB-T2 та телевізійну антену. Встановлену антену необхідно під’єднати до антенного роз’єму тюнера. Підключення і налаштування тюнера до телевізора здійснюється відповідно до інструкції з експлуатації на пристрої.

Якщо все зроблено правильно, то на екрані ви побачите вікно меню з привітанням. У вікні можна обрати мову, регіон, режим і формат зображення, а також режим пошуку, який описаний вище.

Яка антенна потрібна для прийому пакету МХ-7?

Для одночасного прийому програм МХ-7 та існуючих мереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 необхідно замінити існуючу антену дециметрового діапазону (UHF) на вседіапазонну або додати до неї антену метрового діапазону (VHF) через відповідний суматор. Антену для прийому можна встановити як у приміщенні, так і ззовні. Зовнішнє встановлення антени забезпечить кращі умови для прийому сигналу. Антену потрібно зорієнтувати в напрямку передавальної телевізійної станції, яка обслуговує вашу місцевість. Прийом на антену, встановлену в приміщенні (кімнатну антену) можливий у ближній зоні від телевізійної станції.

Якщо відстань до телевізійної станції значна, то, можливо, потрібно буде встановити додатковий антенний підсилювач.

Возможно, это изображение телевизор и текст

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь