Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Одним із важливих програмних напрямків цифровізації у 2023 році став всеукраїнський проєкт "Електронна система державного архіву".

Дата: 16.01.2024 12:30
Кількість переглядів: 37

Відповідний проєкт включає в себе електронний вебпортал, що надає доступ громадянам до оцифрованого державного архіву, та автоматизованої бази даних електронного архіву.

Одещина також долучилася до проєкту і слід зазначити, що з квітня 2023 року – по грудень 2023 року від Одеської області виконано оцифровку документів для Національного архівного фонду у кількості 1620 справ, 682754 арк.

Слід зазначити, що з цього питання Державний архів тісно співпрацює з міжнародними партнерами: реалізовується угода про міжнародне співробітництво у діджиталізації архівних документів Національного архівного фонду України з корпорацією FamiliSearch Internetional (США); співпраця з Ukrainische Orthodoxe Kirchengemeinde e.V. (Українська Православна церква у м. Берлін) та фондом Ukraine-Hilfe Berlin e.V.; за ініціативи Міністерства закордонних справ Грецької Республіки підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством закордонних справ Грецької Республіки, що діє через Генеральне консульство Грецької Республіки в Одесі; отримано технічну допомогу від ЮНЕСКО для оцифрування архівних документів та забезпечення зберігання цифрових копій.

У майбутньому планується створити єдиний дата-центр для зберігання всіх електронних документів на базі архіву.

Возможно, это графический образ (1 человек и текст)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь