Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що з початку 2024 року триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.

Дата: 19.01.2024 09:58
Кількість переглядів: 57

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що з початку 2024 року триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.
Подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та сплачувати відповідні податки і збори – конституційний обов’язок громадян та їх особиста підтримка держави, її фінансової безпеки та обороноздатності.
Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні:
           - доходів не від податкових агентів. До таких доходів належать, наприклад – доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; доходи від успадкування майна не від членів сім’ї
першого та другого ступенів споріднення, тощо;
           - доходів від продажу нерухомого майна відповідно до п. 172.2 ст. 172; від продажу або обміну рухомого майна відповідно до п. 173.1, п. 173.2 ст. 173;
           - доходів від податкових агентів, наприклад – при отриманні інвестиційних доходів;
           - при отриманні іноземного доходу;
           - та в інших випадках, передбачених Податковим кодексом.

Декларація подається за місцем своєї податкової адреси на вибір платника податків особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами  електронного зв’язку. Подати декларацію в електронній формі можна, скориставшись приватною частиною Електронного кабінету. У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Для громадян, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний (податковий) 2023 рік – 30 квітня 2024 року (включно), фізичні особи, у яких є право на податкову знижку – 31 грудня 2024 року (включно).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь