Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

За останній місяць у м. Одесі зареєстровано 4 лабораторно підтверджених випадків захворювання на кір серед дітей, які були щеплені

Дата: 26.01.2024 10:23
Кількість переглядів: 52

ЗА ОСТАННІЙ МІСЯЦЬ У М.ОДЕСІ ЗАРЕЄСТРОВАНО 4 ЛАБОРАТОРНО ПІДТВЕРДЖЕНИХ ВИПАДКІВ ЗАХВОРЮВАННЯ НА КІР СЕРЕД ДІТЕЙ, ЯКІ НЕ БУЛИ ЩЕПЛЕНІ

Випадки реєструвались у сімейних осередках, по два у кожному і розцінюються як спалахи. Летальних випадків не зафіксовано.

📊 Останні два лабораторно підтверджені випадки кору зареєстровані в одному сімейному вогнищі, серед дітей у віці 3-х років та 1-го року. При епідрозслідуванні встановлено, що родина прибула до м.Одеси з Румунії, де офіційно з 05 грудня оголошено національну епідемію кору.

Після повернення до Одеси, при появі температури та висипу на шкірі, звернулись до лікарні та були госпіталізовані. За даними вірусологічних досліджень у дітей виявлено IgM до вірусу кору методом ІФА у вірусологічній лабораторії Центру.

Наразі діти виписані з лікарні і знаходяться під наглядом сімейного лікаря у задовільному стані. Профілактичні та протиепідемічні заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху тривають.

За даними World Health Organization (WHO) захворюваність на кір у Європейському регіоні зросла більше ніж у 30 разів. За весь 2022 рік було зафіксовано 941 випадок кору, а з січня по жовтень 2023 року — більше 30 тисяч випадків.

🦠 Кір — небезпечна інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Вірус кору може зберігатись у повітрі до двох годин, тому заразитись можна навіть від людини, яка вже не кашляє і не чхає.

З метою попередження захворювання в медзакладах Одеси, Одеського району та у навчальних закладах Подільського, Болградського, Ізмаїльського, Білгород-Дністровського районів пройдуть «Дні любові до вакцинації»: http://surl.li/prtzn

В такий спосіб Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб прагне привернути увагу батьків, вчителів до проблеми поширення захворюваності на кір на Одещині.

Специфічного лікування від кору немає. Нагадуємо, що вакцинація - єдиний захист для дітей та тих, хто не може отримати щеплення через протипоказання.

Використовуйте це посилання http://surl.li/owizg для пошуку найближчого пункту вакцинації та перевірки наявності всіх вакцин в Одеській області.

В Україні щеплення від кору, паротиту і краснухи (КПК) внесені до Національного календаря профілактичних щеплень. Вакцина КПК безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. Діти отримують її безоплатно.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь