Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

За останній місяць у м. Одесі зареєстровано 4 лабораторно підтверджених випадків захворювання на кір серед дітей, які були щеплені

Дата: 26.01.2024 10:23
Кількість переглядів: 38

ЗА ОСТАННІЙ МІСЯЦЬ У М.ОДЕСІ ЗАРЕЄСТРОВАНО 4 ЛАБОРАТОРНО ПІДТВЕРДЖЕНИХ ВИПАДКІВ ЗАХВОРЮВАННЯ НА КІР СЕРЕД ДІТЕЙ, ЯКІ НЕ БУЛИ ЩЕПЛЕНІ

Випадки реєструвались у сімейних осередках, по два у кожному і розцінюються як спалахи. Летальних випадків не зафіксовано.

📊 Останні два лабораторно підтверджені випадки кору зареєстровані в одному сімейному вогнищі, серед дітей у віці 3-х років та 1-го року. При епідрозслідуванні встановлено, що родина прибула до м.Одеси з Румунії, де офіційно з 05 грудня оголошено національну епідемію кору.

Після повернення до Одеси, при появі температури та висипу на шкірі, звернулись до лікарні та були госпіталізовані. За даними вірусологічних досліджень у дітей виявлено IgM до вірусу кору методом ІФА у вірусологічній лабораторії Центру.

Наразі діти виписані з лікарні і знаходяться під наглядом сімейного лікаря у задовільному стані. Профілактичні та протиепідемічні заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху тривають.

За даними World Health Organization (WHO) захворюваність на кір у Європейському регіоні зросла більше ніж у 30 разів. За весь 2022 рік було зафіксовано 941 випадок кору, а з січня по жовтень 2023 року — більше 30 тисяч випадків.

🦠 Кір — небезпечна інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Вірус кору може зберігатись у повітрі до двох годин, тому заразитись можна навіть від людини, яка вже не кашляє і не чхає.

З метою попередження захворювання в медзакладах Одеси, Одеського району та у навчальних закладах Подільського, Болградського, Ізмаїльського, Білгород-Дністровського районів пройдуть «Дні любові до вакцинації»: http://surl.li/prtzn

В такий спосіб Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб прагне привернути увагу батьків, вчителів до проблеми поширення захворюваності на кір на Одещині.

Специфічного лікування від кору немає. Нагадуємо, що вакцинація - єдиний захист для дітей та тих, хто не може отримати щеплення через протипоказання.

Використовуйте це посилання http://surl.li/owizg для пошуку найближчого пункту вакцинації та перевірки наявності всіх вакцин в Одеській області.

В Україні щеплення від кору, паротиту і краснухи (КПК) внесені до Національного календаря профілактичних щеплень. Вакцина КПК безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. Діти отримують її безоплатно.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь