Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

З квітня почнеться звільнення строковиків у запас

Дата: 01.04.2024 10:11
Кількість переглядів: 30

З квітня 2024 року розпочнеться звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, яким довелося понаднормово служити через війну. Йдеться зокрема про тих строковиків, хто не зміг звільнитися вчасно через початок повномасштабного вторгнення РФ.

Наприкінці лютого 2024 року Верховна Рада ухвалила закон про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану. Цей документ передбачає, що вони звільняються в запас «у строки, визначені указом президента України».

7 березня 2024 року Володимир Зеленський визначив ці терміни своїм указом Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби.

Відповідно до нього:

• звільнення строковиків відбудеться у квітні - травні 2024 року (перед цим мали відбутися «підготовчі процедури», як пояснив Зеленський — зокрема «заміна людей з погляду оборонних завдань);

• у запас звільнятимуть строковиків зі Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту та «інших утворених відповідно до законів України військових формувань».

Звільненим строковикам надається відстрочка від подальшої мобілізації на 12 місяців з дня звільнення в запас (якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу).

Возможно, это изображение 1 человек

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь