Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Фонд державного майна активно працює над запуском "Земельний банк"

Дата: 09.04.2024 10:20
Кількість переглядів: 22

Проєкт дозволить аграріям отримати доступ до ринку державних сільгоспземель через онлайн-аукціони. Це забезпечить ринкову вартість оренди, яка буде залежати від розташування, якості ґрунту та наявності інфраструктури, з початковою ціною в 12% від нормативної грошової оцінки угіддя.

✅Реалізовано інвентаризацію державних земельних активів, виділено частку, яка належать ФДМУ та визначено перелік підприємств, землі яких буде виставлено на аукціони оренди першочергово.

Кількість державної сільськогосподарської землі оцінена майже в 806 тис. га, з них⬇️

386 тис. га в управлінні ФДМУ;

277 тис. га в Національній академії аграрних наук;

99,2 тис. га в Мін'юсті;

Понад 40 тис. га в інших міністерствах.

«Завдання Фонду — забезпечити прозорий механізм оренди землі через аукціони з рівними правилами доступу — як для малого фермера, так і для потужного підприємства», — зазначає Голова ФДМУ Віталій Коваль

«Земельний банк» сприятиме економічному зростанню, розвитку ринку, появі нових підприємств, які створять нові робочі місця та збільшать надходження до державного бюджету, що допоможе у забезпеченні Сили оборони.

Возможно, это изображение текст «ФОНД ПЕРЖА ДЕРЖАВНОГО ВНого МАЙНА УΚРΑЙНИ ЗЕМЕ ЗЕМЕЛЬНИЙ БАНК Mopra Запитоння Контоити Розпочни власний аграрний аΓ бизнес ФДМУ продовжкуе працювати над запуском Земельного баниу Дермсва sononje 806 тис. гα landbank. spfu. landbank.spfu.gov.ua .gov.ua ВдПί на запитання Що таие Земельний 6aHK(Land банк Land Bank? XoaMoweSparmsopery.nepucoe/ земл? + Хто змаме брати оренду дернавнй Яис вартить оренди земель ианарустворенцизнлъдержавной держоввной власности? Cahapanhibdoeosedeiespses мание Стартова (мйнимальна) вартесть- оренда»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь