Криничненська територіальна громада

Болградського району Одеської області

Новини

Дата: від до Скинути
17 Серпня, 2023 р., 16:23
Укладати трудовий договір потрібно обов’язково: поради фахівця
17 Серпня, 2023 р., 16:20
Підніміть руку, хто тренує усвідомленість Пам’ятаєте, ми говорили про те, як тривалі стрес і втома можуть затьмарювати нашу свідомість? Коли емоції переповнюють, ми ніби втрачаємо зв’язок із реальністю, і з повноцінного життя переходимо на режим «існування».
16 Серпня, 2023 р., 12:18
Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує набір школярів, студентів та аспірантів для участі в Онлайн школі EU Study Days-2023. Кінцева дата подачі заявок: 23:00, 29 серпня 2023. Коли відбуватиметься навчання? З 7 вересня до 15 жовтня 2023. Хто може взяти участь? • учні середніх шкіл, ліцеїв, гімназій, які здобувають середню освіту (9-11 класи); • студенти останніх курсів бакалаврату та магістратури українських ЗВО денної форми навчання, аспіранти будь-якої форми навчання. Вік - до 25 років. Що чекає на учасників?
16 Серпня, 2023 р., 12:12
Увага!!!! Запуск програми “Варто: підтримка ветеранського бізнесу”: 
14 Серпня, 2023 р., 14:17
Воєнний стан кардинально вплинув на всі сфери життя українців, включно з трудовою діяльністю. Тому кожен громадянин нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави! На сьогодні питання організації трудових відносин в умовах дії режиму воєнного стану є визначальним і вельми актуальним. 1 серпня Держпраці розпочинає широку інформаційну кампанію «Виходь на світло!», спрямовану на підвищення обізнаності та підтримку у сфері працевлаштування.   Мета кампанії полягає в інформуванні роботодавців і працівників про вимоги законодавства щодо належного оформлення трудових відносин, ризиків і наслідків незадекларованої праці, прав та гарантій працівників. Незадекларована праця справляє значний негативний вплив на економічний розвиток громади, фінансовий рівень забезпечення громадян, ставить працівників в умови, що мають безліч ризиків, підриває державні фінанси, соціальний захист та соціальну згуртованість, а також завдає суттєвої шкоди, зокрема і обороноздатності нашої країни.  Адже, незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників та примушення їх до роботи на невигідних умовах. Наприклад, особам, які нелегально працюють, не враховується страховий стаж при виході на пенсію, не гарантовані інші соціальні гарантії, передбачені чинним законодавством, у тому числі при тимчасовій непрацездатності, перебування у відпустці по пологах, по догляду за дитиною до трьох років, на випадок безробіття або нещасного випадку на виробництві та інші. Задекларована праця приносить користь усьому суспільству: держава отримує податок і сплачує внески, пов’язані з соціальним страхуванням, для фінансування основних соціальних послуг, працівники отримують необхідний захист та гарантії. Належно оформлений працівник може розраховувати на : безпечні та здорові умови праці, мінімальній розмір оплати праці, регулярну виплату зарплати, оплачувану щорічну та додаткову відпустку, захист від незаконного звільнення, виплати у разі тимчасової непрацездатності в разі хвороби, народження дитини, нещасного випадку, пов’язаного з роботою, та професійного захворювання, допомога по безробіттю, пенсія та інші державні соціальні гарантії.  Трудовим законодавством України враховані особливості праці неповнолітніх: загальний вік прийому на роботу з 16 років, а особи віком з 14 до 15 років можуть прийматись на роботу за згодою одного з батьків у вільний від навчання час для виконання легкої роботи, скорочену тривалість робочого часу з оплатою в такому ж розмірі, як працівникам відповідних категорій при повній тривалості щоденної роботи, право на щорічну відпустку у зручний для нього час тривалістю 31 календарний день. Роботодавці й працівники, працюючи легально, ми допомагаємо нашій країні на шляху до перемоги!
14 Серпня, 2023 р., 14:13
Державна служба України з питань праці
14 Серпня, 2023 р., 14:12
Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці «Виходь на світло!»  ЗАДЕКЛАРОВАНА ПРАЦЯ ГАРАНТУЄ НАДХОДЖЕННЯ ПОДАТКІВ ДО БЮДЖЕТУ, ПІДТРИМУЄ КРАЇНУ; Дізнайся більше на інформаційному порталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua
14 Серпня, 2023 р., 14:11
Державна служба України з питань праці   Голова Держпраці Ігор Дегнера у прямому ефірі Суспільного розповів про мету інформкампанії «Виходь на світло» та чому важливо розвивати в суспільстві культуру оформлення трудових відносин. Очільник Служби також наголосив на перевагах задекларованої праці та на невиправній шкоді, яку завдає неформальна економіка обороноздатності країни. Посилання: https://www.youtube.com/watch?v=qC8vSbMxI_E
14 Серпня, 2023 р., 11:15
МЕРЕЖЕЮ ШИРИТЬСЯ НОВИНА ПРО РОЗДАЧУ ВСІМ УКРАЇНЦЯМ ВИПЛАТ У 9500 ГРИВЕНЬ. ЦЕ ЧЕРГОВА ШАХРАЙСЬКА СХЕМА

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь